İZMİR / KONAK - Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu

Eyl

Mevlid-i Nebi Haftasında Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)' in doğumunun sene-i devriyesinde Kur'an-ı Kerim ve salavatı şerifeler okundu.Sınıflarımızda ilahiler söylendi.Öğrencilerimize gül lokumu ikram edildi.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında,  öğrencilerimiz okudukları kitapları el emeği etkinlik ve çalışmalarıyla tanıttılar. Sunumları hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, etkinliğe katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Haz

8/A Şube rehber öğretmenimiz tarafından 8. sınıf öğrencilerine okul tanıtım gezilerinin yanında İzmir İlinde sınav puanı ile tercih yapabilecekleri proje okulları ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının konumları, okul etkinlikleri,alan/bölümleri hakkında sunum yapıldı. Öğrencilerin tercih dönemi öncesi okullar hakkında bilgilendirilmesi açısından faydalı bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğretmenleri , öğrencilerimizle birlikte masa tenisi ve mini voleybol turnuvaları düzenlediler.

Haz

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan ATALAY tarafından öğrencilerimize hafta boyunca geleneksel oyunlar oynatıldı. Öğrencilerimiz geleneksel oyunları tanıma fırsatı bulurken keyifli saatler geçirdiler.

Haz

Okulumuz 8. sınıf öğrenci ve velilerimize 2023 Ortaöğretim Kurumlarına Yerleşme Sınavı ve yerleşme süreci hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Velilerimizle öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecindeki çalışmaları hakkında görüşüldü. Okulumuzda açılan DYK kursları, yapılan deneme sınavları ve öğrencilerimizin başarı durumları ele alındı. Öğrenci ve velilerimizin sınav ve yerleştirme sistemi hakkında merak ettikleri sorular cevaplandı.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2023 KTS çalışmaları kapsamında okulumuz Din Kültürü Öğretmeni Şenay VURAL ve öğrencilerimiz tarafından İslam Medeniyeti'ni tanıtan pano hazırlandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

May

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı (TBV) arasında imzalanan "Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme Hayat Tarzı Önerileri Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü" kapsamında okulumuz öğrencilerine  Diyetisyen Çağla DAĞ tarafından "Kronik böbrek hastalıklarını oluşmadan önleme bilincini ve tuz, şeker vb. böbrek sağlığına ve yaşam kalitesine etkileri " konulu seminer verilmiştir. Eğitim görevlimize teşekkür ederiz.

May

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında (1-7 Mayıs) ülkemizde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmaktadır. Bu kapsamda okulumuz ana sınıfı öğrencilerine trafik kuralları eğitimleri verildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

DÖGM 2023 Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında öğretmenlerimizin kültürel,sosyal,tarihi,entellektüel gelişimlerinin ve estetik duygularının arttırılması amacıyla İzmir Arkeoloji Müzesine gezi düzenlendi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı görüntüleri...

May

Nisan 2023 Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin doğaya karşı ilgi ve tutumlarını arttırmak ,doğayı ve canlıları sevdirmek, eğitim ortamımızı güzelleştirmek,çiçek yetiştirirken sorumluluk duygusu kazanmasını sağlamak amacıyla okul koridor ve sınıflarımız çiçeklendirildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimiz Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yürüttüğü 2023 Oku-Yorum Projesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin yürüttüğü Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında okudukları kitapları tiyatral canlandırma yoluyla arkadaşlarına tanıttılar. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

MEB 2023 Vizyon Belgesi kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde ,öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla okulumuzda " 40 Kavram Bilgi Yarışması " düzenlendi. Öncelikle her sınıf seviyesinde sınıf içi elemeler yapıldı. Her sınıftan belirlenen öğrenciler okul yarışmasına katılmaya hak kazandılar. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Şenay VURAL ve Mahmud DUMLUPINAR tarafından  hazırlanan 40 Kavram Bilgi Yarışması' nda  dereceye giren öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

2023 Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Mart ayı çalışmaları kapsamında okulumuz öğretmenlerine Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Cevdet HİŞAN tarafından  "Kriz Yönetimi, Öfke ve Stresle Başa Çıkma Yolları" konulu eğitim verildi. Verilen eğitimde "Stres ve öfke nedir? Öfke kontrolü için neler yapılabilir? Stresle başa çıkma ve öfke kontrolü tedavisi için uygulanan yöntemler nelerdir? " başlıklarına değinildi. Öğretmenimize paylaştığı faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.